Dětský obchod Krteček nám připomíná pravé hodnoty lidské duše

Stěží byste našli pamětníka z doby socialismu a dost možná, i ze současné mladé generace, který by neznal pohádkovou, večerníčkovou postavičku malovaného malého krtečka. V jedné z diváckých anket z roku 2013 na téma nejoblíbenějších večerníčkových příběhů se dokonce umístil na druhém místě, hned za Krakonošem, Kubou, Ančou, hajným a Trautenberkem.

figurky krtečka

Pohádky „O krtkovi“ výtvarníka, kladenského rodáka, Zdeňka Milera si zajistily nesmrtelnost díky jejich obsahu, srozumitelnému každému z nás, napříč veškerým věkovým spektrem. Promítají se v nich skutečné, pravé ryzí hodnoty lidské duše – touha po lásce a přátelství, po dobrodružství s dobrým koncem, přirozená a bezelstná dětská zvídavost a čistá nevinnost všech zvířátek, která v pohádkách vystupují.

Snad právě proto každému příběhu porozumí malé děti i dnes, ačkoli od narození krtečka na konci padesátých let minulého století, uplynulo již více než šedesát let. A nejen to, krteček a jeho praktické a slušivé kalhotky s kapsami si mnozí z nás připomínají i v různých tematicky laděných výrobcích, jako jsou dětská povlečení, prostěradla a přehozy, postýlky, dupačky, kočárky, polštářky, ručníky a utěrky, zástěry, čepice, plyšové hračky, deskové hry, batůžky a plátěné tašky, houpačky, hrací kostky, sedací vaky, dětské stany, deštníky a pláštěnky a ve spoustě dalších krásných věcí.

holčička motýl

Dětský obchod Krteček vám rovněž nabízí alespoň touto formou připomenout vašim dětem i sobě samým pravý smysl života, zkrátka žít tak, abychom se za své činy nemuseli stydět a abychom se dovedli radovat z maličkostí, které nám přináší dny všední i sváteční. Krteček si našel své místo v našich srdcích již natrvalo a zdá se, že tomu bude i v generacích nadcházejících, které budou stále hledat a nacházet to pravé lidství, ukryté hluboko uvnitř každé živé bytosti.